Hirdetés
Jó tanácsok a jó húsválasztáshoz: a hentes javaslatai piacozás előtt
Mennyire híg az olcsó hús leve? Hogyan érdemes elindulni el egy nagybevásárlásra, ha valakinek nincs jól bejáratott hentese? Milyen a szép hús, egyáltalán mit fontos tudni a vásárláskor, hogy ne vezessék meg az embert? Az Index riportja egy hentes szakember segítségével mutatta be a húsválasztás fortélyait, és a jó sült csirkemell titkát. Érdemes megnézni, mire kell figyelni a húspultoknál és a henteseknél.
Az Index által megkérdezett hentes szerint a járvány hatására teljesen átalakult a húspiac, és a vásárlói szokások is megváltoztak. A hús házhozszállítása egyre népszerűbb szolgáltatás, sokan inkább így igyekeznek csökkenteni a fertőzésveszélyt. Ehhez viszont olyan bizalomra van szükség, aminek birtokában a vevő teljesen rábízza magát a hentesére.

A portálnak Károly József hentes mondta el, hogy a marhahúsnál sok meglepetés nincs: látványos ugyanis a különbség a tejelő tehenek és a húshasznosítású marhák közti különbség. A baromfinál sokkal nehezebb kérdések is előkerülnek. Ilyen az antibiotikummal, hozamfokozóval és hormonokkal kezelt szárnyasok, vagy az állatbarát körülmények között nevelt jószágok kínálata. Ezért érdemes odafigyelni rá, hogyha a csirkebőrön sárga pelyhek láthatóak, azt valószínűleg kurkumával, vagy ételszínezékkel kezelték, hogy tanyasi tartású hatást keltsenek vele.
Hirdetés
Egy hagyományosan tartott csirke 1 kiló körüli tömegű és 54 nap alatt éri el a vágásérett kort. A különböző segédanyagok használatával ez 32 napra is csökkenthető, amivel a megkérdezett hentes szerint 50 százalékkal alacsonyabb költséggel lehet csirkét vágóra nevelni. Károly József azt is javasolja, hogy a csirkemell sütésekor még akkor is hagyják rajta az állat bőrét, ha nem eszik meg, mert ez szaftosabban tartja az ételt.
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés