Hirdetés
Enne tücsköket marhahús helyett?
Az utóbbi időben több olyan hír is napvilágot látott, miszerint a jövőben rovarokkal váltanák ki a sertés, vagy épp a marhahúst a szakemberek, mivel a rovarokat kevesebb környezetterheléssel lehet tenyészteni, mint a fent említett jószágokat. Úgy tűnik, ez nem is olyan távoli jövő. Brüsszelben már meg is kezdték a rovarfarmok kialakítását.
A brüsszeli Little Food startup vállalkozásnál gasztronómiai forradalom kirobbantásán fáradoznak, ugyanis ropogós tücsköket kínál proteinforrásként a hús alternatívájaként. Az említett vállalkozás már egy rovarfarmot is létrehozott azért, hogy elegendő alapanyagot biztosítsanak.
Ön megkóstolná a tücsköt? A brüsszeliek egyelőre nincsenek elragadtatva az ötlettőlSokan valóban lehetőséget látnak a rovarok táplálékként történő fogyasztásában. Nikolaas Viaene tücsöktenyésztő azt állította a Reuters riporterének, hogy annyi fehérje előállításához, amennyit mondjuk egy tehén szolgáltat, a tücsköknek 25-ször kevesebb takarmányra, 300-szor kevesebb vízre van szükségük, és 60-szor kevesebb üvegházhatású gázt termelnek – olvasható a blog.syngenta.hu oldalon. Így látható, hogy a tücsökfarm sokkal inkább környezetbarát, mint egy szarvasmarhatelep.
Hirdetés
A Little Food egyébként még nem nyitott éttermet, de szárított tücsköt és ízesített tücsöklisztet már forgalmaz. Az új termékek fogadtatása azonban nem túl pozitív: a brüsszeliek egyelőre elutasítják a próbálkozást.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés