Hirdetés
Egyen bio tücsökkenyeret, ha tenni akar a környezetért
Sokat cikket találunk, amelyek a rovar alapú élelmiszerekről szólnak vagy a fogyasztásukra buzdítanak. Európában azonban kevés ilyen étel kapható. Ám most ez megváltozhat, ugyanis egy európai pékség tücskök hozzáadásával készült kenyérrel lépett a piacra az Egyesült Királyságban.
Az Egyesült Királyságban először készült ilyen rozskenyér. Mindegyik hozzávetőlegesen 336 szárított és őrölt tücsköt tartalmaz. A tücskös kenyér több fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos, és fenntarthatóbb a forrása is. Ráadásul a tücskök antioxidáns ereje ötször akkora, mint például egy friss narancsléé - olvastuk az origo.hu-n

A rovarok jelentős fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontok mellett még jó ízűek is, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, mint egy nagyszerű recept egyik összetevőjét- kommentálta a terméket a pékség innovációs vezetője.
Hirdetés
A krikett lisztből készült kenyér jó fehérjeforrás és egy egyszerű módszer a fogyasztók számára a rovarokon alapuló ételek megismeréséhez. „A rovarok fogyasztása, más néven az entomofágia a világ nagy részén elterjedt. Az ENSZ tavaly becslése szerint legalább két milliárd ember fogyaszt rovarokat, több mint 1900 fajtából" - mondta a vezető.
A tücsök alapú kenyér felkeltheti azok érdeklődést is, akik védeni akarják a környezetet, mivela rovarok tenyésztése kevesebb földet, vizet és takarmányt igényel, mint a hagyományos állattenyésztés.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés