Hirdetés
Védjegyet kapnak a magyar sütőipari termékek
Védjegy bevezetését kezdeményezi a magyar pékszövetség. A védjegy segítségével javulhat a magyar pékek helyzete és a vásárlók könnyebben felismerhetik a magyar termékeket a boltok polcain.
A magyar pékség védjegyet azokra a termékekre lehet használni, amelyek igazolhatóan magyar üzemben készültek, magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel, ami minőségi garanciát jelent a fogyasztóknak. Nemcsak a kenyerekre, hanem egyéb termékeken, így a foszlós kalácsokon vagy a kuglófokon is megjelenhet az új jelölés. Szeretnék elérni azt is, hogy a magyar sütőipari cégeknek legyen a védjegyes termékeket értékesítő szakbolthálózata.
Ugyan most nem éli fénykorát a sütőipar, a védjegy segíthet kirángatni a gödörből a pékeket (Fotó: szaklista.hu)Nincs ok aggodalomra, lesz elég búza!
Ugyan az 5,2 millió tonnás búzatermés mennyiségre elegendő, a minőség miatt aggódtak a gazdák és a pékek is. A sütőiparnak szükséges 1,2 millió tonna jó minőségű búza azonban megvan, amiből jó minőségű lisztet gyártanak majd.
Hirdetés
Az aratás két részletben zajlott, az esős időszak utáni termény minősége rosszabb lett. Információk szerint az országban 30 százalék étkezési búza, és 70 százalék takarmánybúza termett idén.
Bajban a sütőipar
A mintegy 23 ezer dolgozót foglalkoztató sütőiparból jelenleg 2500-3000 szakember hiányzik, ezért az iparág nem a legszebb éveit éli most. A hiányt a képzés mellett a több műszakban, nagyobbrészt éjszaka dolgozó pékek munkakörülményeinek javításával, béremeléssel lehetne orvosolni szerinte.
Forrás: MTI
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés