Hirdetés
Újra lebukott egy fővárosi húsüzem – a vásárlók nagy szerencséjére
Tavasszal sem tétlenkedik a Nébih, tovább tart az élelmiszerlánc-ellenőrzés. Legutóbb egy fővárosi húsüzlethez kapcsolódó egységben foglaltak le több tonna füstölt terméket. Az ellenőrzések húsvét hétfőig tartanak.
Az üzemben folytatott vizsgálat során a Nébih emberei több higiéniai problémával is szembesültek: a falak és a mennyezet sérült, repedezett volt. A fűszerek tárolásár használt helyiségben a munkapultot erősen szennyezett, a mérleget koszos és rozsdás állapotban találták. További probléma volt, hogy az eszközfertőtlenítő sem működött a telepen.
Újabb üzemben foglalt le több tonna élelmiszert a NébihAz ellenőrzés idején a húsok bontására használt helyiségben, a maximálisan megengedett 12°C helyett, 15°C-ot mértek. A dolgozók részére kialakított öltöző és szociális helyiség szintén koszos volt, továbbá hiányoztak a higiénikus kézmosás feltételei.
Hirdetés
A Nébih sajtóközleménye szerint az egységben a termékek készítésekor, az előírásoktól eltérően, fagyasztott alapanyagokat is felhasználtak. Az ellenőrök 55 tétel, jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert (sonkát, kolbászt, pácolt félkész termékeket) foglaltak le, összesen mintegy 6 500 kg mennyiségben. Az egységből fővárosi és Pest megyei húsüzletekbe, valamint hétvégi piacokra szállítottak.
A szakemberek a higiéniai és nyomon követési hiányosságok miatt az egység tevékenységét felfüggesztették, valamint elrendelték a termékek forgalomból történő visszahívását. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés