A McCormack Family Farms a jellegzetes japán növényt nagy mennyiségben fogja szállítani ír éttermek és élelmiszer-feldolgozók számára. A wasabi mint ismeretes, nehezen termeszthető. A Beotanics növényfejlesztési szakemberekkel együttműködve a McCormacknak sikerült biztosítania egy japán nemesítési vonalakból származó, fenntartható módon termesztett wasabifajtát.

A wasabifajtákat úgy fejlesztették ki, hogy alkalmasak legyenek az ír éghajlaton való termesztásre.

Ír wasabi a McCormack családi farmon. (Forrás: newstalk.com

Az egyik legnagyobb kihívást jelentő növény

„Mindig keressük azokat az innovációkat, amelyeket a gazdaságunkban és a piacon is bevezethetünk, ezért örömmel jelentjük be, hogy prémium minőségű, ír termesztésű wasabit fogunk szállítani a vendéglátóipari ügyfeleknek az egész országban” – mondta Stephen McCormack, a McCormack Family Farms ügyvezető igazgatója.

„A wasabi az egyik legnagyobb kihívást jelentő növény, amelyet termeszteni és betakarítani kell, ezért sok évbe telt, mire sikerült mindent a megfelelő helyre tenni.

„Tudjuk, hogy a séfek mindig egyedi és szezonális alapanyagokat keresnek, hogy feldobják étlapjukat, és már alig várjuk, hogy ezt a keresett alapanyagot fenntartható és minőségi helyi forrásból tudjuk biztosítani” – tette hozzá.

Partnerség egy 11. generációs wasabitermesztő japán családdal

A Beotanics 2015 óta sikeresen termesztette a wasabit, azonban az első betakarított termés igen kis mennyiség volt.

A vállalat partnerséget alakított ki egy 11. generációs wasabitermesztő családdal Utogiban.

„Az Írországban és Európa-szerte végzett termékkísérletekről kapott első visszajelzések hihetetlenül pozitívak voltak” – mondta Pat Fitzgerald, a Beotanics alapítója.

„Ez az együttműködés pontosan illeszkedik a modellünkhöz, mivel mindketten osztozunk az ír családi gazdaságok értékeiben és a hagyományos mezőgazdasági háttérben, miközben új és egyedi lehetőségek felé igyekszünk diverzifikálódni a saját és egymást kiegészítő területeinken” – tette hozzá.

A wasabit hagyományosan pasztává gyúrják, és fűszerként szolgálják fel – azonban a növény minden része ehető, és kulinárisan is felhasználható.

(Forrás: newstalk.com

Megosztás

Kapcsolódó cikkek

További híreink

Ez itt a galéria tesztje, az utolsó

2025.05.08.

Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.Ez a galéria teszt lead-je, megnézzük, tuti lesz.

Itt vannak a fiatal mezőgazdasági termelők elindulási és beruházási-, valamint a mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatásának részletei

2024.12.20.

Megjelent a Fiatal mezőgazdasági termelők elindulásának és beruházásainak támogatása című pályázat tervezete. Mivel a kiírás nem végleges, így a feltételek változhatnak, de azért érdemes készülni, mert a főbb szempontok nem fognak változni. Íme, a részletek.

test

2024.08.26.

lead

OneSignal teszt

2024.08.26.

OneSignal teszt OneSignal teszt

teszt2

2024.08.26.

teszt

2024.08.26.

Legújabb hirdetések

Partnerhírek
Partner

Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját

2024.06.14.

A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.

Partner

A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK

2024.05.22.

A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja. 

Hirdessen a Magro.hu oldalon!

Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!

Médiaajánlat
Kiemelt hirdetések a Piactéren
Hirdetésfeladás