Hirdetés
Mindennap egy alma…
…az orvost távol tartja – szól a közmondás, amely nem alaptalan. Több ország még több kutatója foglalkozott már az alma szervezetre gyakorolt, jótékony hatásaival és kivétel nélkül újabb és újabb magyarázatot találtak arra, hogy miért is fogyasszunk minél több almát. Ezekből mazsolázgattunk kicsit és osztjuk meg most Önökkel!
A legnagyobb pozitívum – ásványi anyagokban gazdag!
Az alma nagy mennyiségben tartalmaz A- és B-vitaminokat, továbbá kisebb mennyiségben ugyan, de C- vitamin is van benne. Látszik, hogy vitamintartalma nem igazán tér el a többi gyümölcsétől, viszont gazdag ásványi anyag-tartalommal együtt jó hatással van az emésztésre.
Az ásványi anyagok közül az alma gazdag káliumban, kalciumban, cinkben, fluorban, jódban és szelénben. Ezen anyagok és a vitaminok együttesen segítenek erősíteni az immunrendszert, megőrizni egészségünket.
Hirdetés
Miért hasznos a rosttartalom?
A magas rosttartalom (melynek egyharmadát a pektin adja) nagyban segíti az emésztést, savtartalma pedig serkenti a bélmozgást, elősegíti az emésztési folyamatokat. Rákmegelőző hatása is jelentős, megköti a bélben a rákkeltő anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának esélyét. A koleszterinproblémával küzdőknek is javasolt az alma fogyasztása, továbbá a cukorbetegekre is jó hatással lehet, ugyanis csökkenti a cukor felszívódását a vékonybélben.
Legyen zöld vagy piros, édes vagy savanykás, az alma egy egészséges, sokoldalú gyümölcsAlma és gyermekvállalás
Kutatások bizonyítják, hogy azon anyák, akik terhességük ideje alatt rendszeresen almát fogyasztottak, születendő gyermekükben jelentősen csökkent az asztma kialakulásának kockázata.
Asztmás gyermekeket is megfigyeltek. Ennek eredményeként azok között a gyerekek között, akik naponta legalább egyszer fogyasztottak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás rohamok száma.
A fent említettekből is látszik, hogy az alma tényleg fontos és hasznos gyümölcsféle, melynek fogyasztása pozitívan befolyásolja az ember egészségét. Fontos megemlíteni, hogy az almát sokféleképpen el lehet készíteni, minden formájában megőrzi a benne rejlő hatóanyagokat. Így fogyasszuk teaként, gyümölcslé formában, vagy együk csak meg a gyümölcsöt, mindenképpen jó hatással lesz szervezetünkre.
Forrás: webbeteg.hu
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés