Hirdetés
Miért kerüli a magyar a nyulat?
A 80-as, 90-es években nagyon sokan foglalkoztak itthon nyúltenyésztéssel és abban az időben sokan fogyasztották is a nyúlhúst. Mára viszont nem túl sűrű vendége a családok asztalának, pedig az unióban nyúltenyésztésben vezető helyen vagyunk, exportban meg pláne.
Ahogyan arról már írtunk, a gombafogyasztás nem eléggé elterjedt szokás hazánkban, ezért kampány indul júniusban a csiperke és a laska népszerűsítéséért. Nos, úgy tűnik, kampányokból nem lesz hiány, ugyanis a nyúlfogyasztás is vergődik jelenleg az országban, így ezt is népszerűsíteni kívánják az illetékesek.
Valamiért nem esszük az egészséges nyúlhústPedig lenne mit enni, ugyanis annyi nyulat termelünk, hogy Európában a legnagyobb nyúlexportőrnek számítunk. A belföldi nyúlfogyasztásunk viszont alig éri el évente a 3 dekagrammot fejenként. Ezzel európai szinten Magyarország a sereghajtó. Csak viszonyításképpen, a többi országban akár a 2 kilogrammot is meghaladja ez az érték. Nem is csoda, hogy sokan fogyasztják külföldön a nyúlhúst, élettani hatásai ugyanis rendkívül pozitívak.
Hirdetés
Mivel egyre többeket érdekel itthon is az egészséges életmód, így várhatóan a jövőben szélesebb körben el fog terjedni a nyúlhús, ugyanis más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva alacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz könnyen emészthető fehérjéket, amely alkalmassá teszi, hogy diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek is fogyaszthassák.
A promóciót elsősorban azzal a céllal szervezik, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús fogyasztásának előnyeit, valamint elkészítésének változatos módjait.
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés