Hirdetés
Cirokkal bővítenék az élelmiszertermelést
Hollandiában, Amszterdamban tartották meg a Sustainable Food Summit programot, a Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozót. A rendezvény a társadalmak fenntarthatóbb élelmezése felé törekvő szervezeteket és szakembereket hozta össze. A Sorghum ID is ellátogatott az amszterdami eseményre, hogy megvitassa a cirok alapú élelmiszertermelést és annak az egészségre és a környezetre gyakorolt kedvező hatásait.
A fenntartható élelmiszerekkel foglalkozó csúcstalálkozót (Sustainable Food Summit) június 15. és 16. között tartották - számolt be róla a Sorghum ID. A sorrenben 14. Fenntartható Élelmezési Csúcstalálkozó négy szekcióra tagolódott. Fenntartható fejlődés, Élelmiszer-összetevők, Természetpozitív élelmiszerek (olyan élelmiszerek, amelyek előállítását a természeti erőforrások regeneratív, nem pedig kimerítő és vagy pusztító felhasználása jellemzi) és Marketing-frissítés. Az FNPSMS és a Sorghum ID a rendezvény támogatóiként jelen voltak a találkozón.

Cirok: példamutatóan fenntartható élelmiszer (sustainable food)
A Sorghum ID-t Monia Caramma (táplálkozási szakértő), Thierry Lecat (fajtainnovációs szakértő), Hamza Mameri (a 2. átalakítás kutatás-fejlesztési szakértője) és Martin Gomez (nemzetközi fejlesztési tisztviselő) képviselte. Az eseményen saját standon mutatták be a cirok termesztését a fenntartható élelmezés érdekében. Az első napon, a „Fenntartható gabona esettanulmány: a cirok” című előadásban, amely a fenntartható és regeneratív mezőgazdasági termelésről szólt a fenntarthatóbb élelmiszerellátás érdekében, Monia Caramma a cirok alapú élelmiszertermelés egészségügyi és környezeti előnyeiről és kilátásairól számolt be.
Hirdetés
A program lehetőséget biztosított arra, hogy számos élelmiszerágazati szereplővel alakítsanak ki kapcsolatot (a 2. átalakítás és a marketing témájában), de felvették a kapcsolatot a bankszektorral (a pénzügyi termékek és a gyakorlatok előmozdítása témájában) és ügynökségekkel is (a fenntartható gyakorlatok megvalósításának támogatása témájában).
Témák a cikkben
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés
További híreink
Legújabb hirdetések
Hirdetés
Hirdetés
Legyen gyönyörű kertje: mutatjuk a legfontosabb nyár végi kerti munkák listáját
2024.06.14.A nyár végi kerti munkák legfontosabbika a gyümölcsök, zöldségek betakarítása. Sok fogyasztásra kerül, a többit lefagyasztással vagy befőzéssel eltehetjük élre.
A vízhiány és az állattenyésztés összefüggéseiről adott ki közleményt a NAK
2024.05.22.A NAK közleménye szerint téves állítás terjed az európai közbeszédben az állattenyésztéssel kapcsolatban. Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mutatnak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének nagy részét a zöld víz, azaz a csapadék biztosítja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdessen a Magro.hu oldalon!
Válasszon prémium megjelenési megoldásaink közül!
MédiaajánlatHirdetés
Hirdetés